Open Close

Energiakademiet er ikke politisk.

I dag fik personalet på Energiakademiet rundstykker af VENSTRES lokal formand på Samsø Anton Lambeck.

Tak for et fagligt godt program og besøg i forsamlingshuset “Energiakademiet” hvor VENSTRE fra Odder-Skanderborg kredsene deltog. Forretningsfører på Energiakademiet Jesper Roug formidlede om Samsø Energiakademi´s vision som projekt- og proces organisation.

Energiakademiet beskæftiger 8 årsværk med en grundfinansiering fra Energistyrelsen og fra Energifonden. Herudover arbejdes der med projekter fra Chalmers University of Technology, ERA Net Smart Grid Plus Call og Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad.

Der var stort og levende engagement med mange spørgsmål til Samsø´s grønne omstilling 1997 – 2007 og nu på vej til at udfase fossile brændsler 20 år før resten af Danmark. Energiakademiet har helt tilbage i 2010 sammenarbejdet med Plan Energi Skørping om udbredelsen af energiregnskaber. Her har VENSTRE Odder/Skanderborg deltaget, som nogle af de progressive kommuner i RegionMidt. De to kommuner er helt fremme i skoene med deres fokus på lokal grøn omstilling i deres to kommuner. De udarbejder Energiregnskaber hvert 2. år.

 

Leave a comment

All fields marked (*) are required