Open Close

EU debat møde – kom og del det afgørende som borger og fortæl os hvordan det fremmer din handlekraft !

“Ikke kun i Danmark, men i resten af verden er der NGOèr der påvirker klima – miljø og energi debatten”

Handling skaber forvandling
Handling kommer ikke ud af det blå, men ved at vi som mennesker vil mødes og kan udveksle og debatere, helt afgørende tiltag, som har påvirkning på vores liv og virke.
Handling handler måske også om vores evne til at kunne organisere os og aktualisere folkeoplysning på konsekvenser og evidens.

Hvorfor er underskoven afgørende i samfundsudvikling !
Fordi samfundet skal drives af mere og andet end de frie markedets kræfter, eller forbrugernes købetrang.

Her vil jeg fremhæve nogle af de afgørende Danske aktivister som organisere aktiviteter, som er uvildige i forhold til markedets kræfter og forbrugerne.

Samsø Energiakademi har igennem tiden sammen med en underskov af NGOèr. Som INFORSE EUROPE der i år kan fejre og markere 25 års eksistens på at samle og
Direktør for samsø energiakademi byder velkommen til debat møde i samarbejde med støtte fra EUROPA nævnet og INFORSE EUROPA oplyse om politiske rammesætninger om klima tiltag inden for energi og miljø.

EUROPA nævnet støttede informationsmødet på Samsø Energiakademi.
INFORSE EUROPE har i mange år rejst land og rige rundt og samarbejder med andre NGOèr hvor Samsø Energiakademi her i sommer var vært og oplægsholder for et debatmøde støttet af EUROPA nævnet. Mødet fandt sted under radaren “Grønne dage” i tæt samarbejde med foreningen Bæredygtighedsfestivalen på Samsø.

Temaet for dette års EUROPA nævnets debat – møde handlede om Kyst til Kyst.
Formålet for mødet var at kigge på hvilken fremtid der ligger for Samsø i Kyst til kyst projektet også kaldet C2C. Fremmødet var stort, da Samsø står over for at Samsø kommune har henvendt sig til regeringen, om risikoen for at etablere havbrug i nærheden af Samsø kyster.

Direktør for Samsø energiakademi byder velkommen til debatmøde i samarbejde med støtte fra EUROPA nævnet og INFORSE EUROPA

Værd at huske
I Danmark er vores foreningskultur helt unik. Du kan hvis du har en interesse i en sag, samle andre med samme interesse og iværksætte en forening, som kan medvirke til at påvirke foreningens sag i den retning som vedtægterne og medlemmerne forstår.

Denne mulighed og det ansvar er der rigtig mange mennesker, som anvender og det gør at vi har et mangfoldigt og levende fælleskab. Du som borger har frihed til at organisere dig i et fælleskab på værdier som kan oplyse eller gavne vores samfund.

Det gælder modstandere og tilhængere af en sag. Det er måske det der i sidste ende gør os til civiliserede og humane mennesker, som ikke behøver at slå hinanden ihjel på grund af forskellige opfattelser eller overbevisninger.

Hvis du overvejer et medlemskab på Samsø Energiakademi.

Du gør følgende, henvende dig til Anne Albertsen på 25332275 eller på mail . Det koster 500,00 kr årligt
Medlemskabet indeholder et nyhedsbrev i kvartalet – Åbne værksteder som annonceres på hjemmesiden – Database i viden om hvordan man omstiller til grøn udvikling.

Læs vores 15 nyhedsbrev som handler om hvordan vi kan tale Europa ind i stedet for at tale Europa op.

De dårlige historier, der er blevet fortalt om EU, har politikerne et stort ansvar for. Alt det med reguleringen af lakridspiber og grænser for kanel i kanelsnegle var jo fake news, men politikerne tog ikke det nødvendige ansvar derfor”

Stine Bosse, formand for Europabevægelsen

Hvorfor skal vi fortælle om EU?

Gunnar Boye Olesen er INFORSE Europe-koordinator, og har I flere år samarbejdet med akademiet. Han er enig i at EU trods sin størrelse netop har øje for detaljen. Men som en forudsætning for detaljen skal helheden fungere, og derfor er det vigtigt at tale om EU som en ramme for handling. Det indre marked gør det muligt at have fælles fodslag indenfor klimareglementerne, og så fordrer EU et øget samarbejde mellem regioner og kommuner. Målsætningen er at regionerne skal være mindst ligeså ambitiøse som deres lande, når det kommer til vedvarende energi, fortæller Gunnar: ” EU er stærkt, fordi det indeholder mange borgere, og det er denne samlede kraft, der er så fuld af potentiale. Når vi alle rykker i den samme retning, kan det mærkes.”

http://www.inforse.org/europe/

Læs nyhedsbrev i sin fulde længde

Leave a comment

All fields marked (*) are required