Open Close

Mobilizing Grassroots: se vores nye film om græsrøddernes vigtige betydning for civilsamfundet

Samsø Energiakademi og Aalborg Universitet har et langvarigt og formaliseret samarbejde, hvor vi i fælleskab har defineret behov og opgaver som Energiakademiet løser for Ålborg Universitets afdeling og modtager løn.

Vi udarbejder forelæsninger ,fletstudier, praktikpladser og samarbejder om samfunds tendenser som skal stimulere at den fossil uafhængige omstilling og hvordan energiakademiet har fingeren på pulsen via Samsø som lokal samfund.

I november var Samsø Energiakademi inviteret sammen med andre afgørende NGO organisationer, til at medvirke i forsknings projektet Mobilizing Grassroots seminar afholdt på Aalborg Universitet, hvor vi talte om græsrøddernes/ Interesse organisationer rolle indenfor miljø- og energidebatten og hvilke energi systemer som er drevet af forbrug og efterspørgselen. https://grassroots.aau.dk

Der er mere end nogensinde behov for interesseorganisationer som repræsentanter for civil samfundet. Græsrødder har nemlig en unik position og kan gå ind og varetage andre bundlinjer og interesser end de strengt økonomiske. Vi stiller udfordrende, ambitiøse spørgsmål om hvordan man for eksempel laver det klogeste energisystem i Danmark, og skaber et fundament for den næste generation, der gerne skal lære om hvor komplekst et område det er at skulle handle på, når vi er en del af miljø og energi branchen.
I nedenstående film, der netop er blevet færdig klippet, taler leder for akademiets kommunikationsafdeling Malene Lundén om seminariets vigtigste tematikker.

Husk desuden at Energiakademiets næste nyhedsbrev også kommer til at handle om civilsamfundets fortsatte rolle i Danmarks miljø-og energidebat.
Er løbet kørt for det personlige engagement, eller banker der stadig et aktivistisk hjerte i Dannevang?

Vi inviterer til grøn ambassade møde i KLUB den 25.5 tidspunkt annonceres på Facebook Grøn ambassade i København.