Open Close

Bogen kan bestilles hos landets boghandlere

Pressemeddelelse fra Forlaget Samsø Energiakademi

Som en ny aktivitet laves der nu også bøger i Energiakademiet. Men det handler stadig om energi og måden vi administrerer energien på. Samsø er efterhånden ved at være kendt i hele verden, men hver gang talen falder på hvordan vi nu er blevet så berømte er man nødt til at se lidt i historien og finde frem til foreningerne og andelsprojekterne for dermed at finde nogle af de svar som også bogen prøver at afdække.

Det fællesskab er svært. Lige så svært som det altid har været. Fællesskav æ djævelskav sagde min gamle nabo når folk brokkede sig over at fællesvejen skulle lappes og alle de penge det da kostede. Og så lidt de egentlig kørte på den!

Bogen er en debatbog. Forfatterne vil undersøge om der stadig er fælleder i samfundet. Fælles værdier som vi i fællesskab kan administrer og få gavn af. Samsø har ligesom andre samfund været fuld af fælleder, fælåri, brønden, skovi, gravern, kjare,  mossi, tæskeværke eller hvad det nu har heddet det man var fælles om.

Samsø som samfund er vel en slags fælled. Færgen, skolen, kommunen, fjernvarmen, vindmøllerne, vandværket udgør moderne fælleder og en masse mennesker bruger i tusindvis af timer på frivilligt arbejde i foreninger og organisationer der tjener fællesskabets interesser.

Vil du være med til diskussionen afholder Energiakademiet i januar måned en debataften om emnet. Læs bogen eller snak med naboen. Det bliver sikkert noget djævelskab under alle omstændigheder så hvorfor ikke få det bedste ud af det!

Forlaget Samsø Energiakademi

Bogen kan købes i landets boghandlere og koster 250kr.

4 comments

  1. SStensgaard siger:

    Jeg har med stor fornøjelse læst bogen. Beretningerne om de fællesskaber der sammen forvalter ressourcer – fælledskaber har givet mig meget inspiration.
    Forvaltningen af fælles ressourcer kan i mine øje sagtens perspektiveres til meget andet end energi.

    Jeg vil driste mig til at sige at fælledskaber kan give Samsø et løft indenfor mange sektorer. Tag bare vores infrastruktur/ transport – hvad med at se vores livline færgen som et fælledskab

    Vi skal væk fra den kontraktstyrede mistillidsdagsorden der råder nu med færge selskabet – lad os selv forvalte vores livliner til fastlandet i et tillidsbaseret fælledskab i stedet 🙂

    Måske kan skrappe myndighed i teknisk forvaltning også skifte rolle fra statsautoriseret “politimand” til møderum for en mere åben tillidsbaseret forvaltningen af fællederne bymiljø, naboskab, natur og meget mere.

    Godt nytår

  2. Bogen bliver i dag, d. 3. januar 2012, præsenteret på bloggen:
    http://gallerisvinestien.dk

    Venlig hilsen
    Knud Bjarne Gjesing

  3. Jens Schou Rønnow Pedersen siger:

    Jeg læste i dag i månedsmagasinet Naturlig Energi, der er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening, en kort anmeldelse af denne bog som jeg vil ud at købe på mandag!

    Jeg har tidligere hørt Søren Hermansen tale til et foredrag om Samsø Energiakademi. Det var spændende og meget interessant. Og jeg har ind til videre læst Tor Nørretranders’s bøger “Civilisation 2.0” og “Grønt lys for en anden verden”. Grønt lys… har jeg ind til videre læst to gange og skal helt sikkert snart læse den igen :o)

    Det kunne være super hvis I to, Søren og Tor vil lave et foredrag eller noget andet sammen, gerne i Aarhus – verdens hovedstad for vindenergi – hvor jeg tilfældigvis bor ;o)

    Jeg vil i alt fald glæde mig til at læse bogen på mandag.

    Go´ vind!
    – Jens

  4. Jeg har refereret til denne skønne bog i klummen i 24 Timer i dag samt i mit blogindlæg på http://www.groenlivsstil.blogspot.com – Velskrevet og interessant.

Leave a comment

All fields marked (*) are required