Open Close

Samsø 3.0

Samsø 3.0 er en lang og stabil samfunds udvikling, Samsø og lokal befolkningen har undergået og medvirket til. Siden 1997 og frem til idag 2017 er der sket rigtigt meget, jeg nævner tre nedslag 440.000.000 dkr er investeret

– Samsø er 100% selvforsyende med energi

– Samsø er tæt på at være uafhængig af fossilie brændsler. I 2011 startede Energiakademiet med at ville mere og bedre,derfor var der enighed om at designe en ny konceptuel proces og opstart periode, Vi var i mål med og kunne kalde os Danmarks vedvarende energi Ø.

Overskriften i 2011 blev til “Version 2.0 from best to next praxis” processen omhandlede alt det arbejdet der skulle planlægges for at Samsø kan være uafhængig af fossile brændsler i 2030. Det går så godt på Samsø og energiakademiet og Samsø kommune er i fuld gang med version 3.0 som omhandler hvordan den cirkulære bio økonomi kan få afgørende betydning i små og mellem store virksomheder på Samsø. Derfor er det med glæde at invitere dig ind i proces designet som gir et indblik i hvordan vi udvikler på tværs af sektorene.

God fornøjelse !

Nu!

 

 

 

Status på konferencen Det blir på øen og projektet om cirkulær bio-økonomi

Den 24 februar afholdtes borgerkonferencen Det blir på øen i samarbejde med Samsø kommune, hvor dele af øens befolkning valgte at bruge en fredag på at være nysgerrige og lære mere om version 3.0. Bio-cirkulær økonomi er Samsø kommunes nye projekt, som løber i 4 år. Samsø Kommune og Energiakademiet har bla. iværksat 2 konferencer for borgere med interesse for feltet. På den første konference med deltagelse af stake holders er der udformet 6 nye initiativer under overskrifterne ressourcer, uddannelse, tænketank, behold næringsstofferne på øen, affaldssortering og vandkredsløb. På den næste konference, som var for alle, blev der iværksat 15 initiativer, og det viser, at der lige nu på Samsø er stor virketrang på bio-cirkulær økonomi.

Du kan læse rapporterne med initiativerne samt se filmene fra selve dagen her:

Open Space-Film

Openspace-rapport

Shared Space-Film

Shared Space-Rapport


 

Gem

  1. Svar/kommentar på spørgsmål.
    1. Frisk luft – stress-frie omgivelser – nærvær – samhørighed – friske råvarer der IKKE er transporteret den ½ verden rundt for at komme til mig. 2. Mange huse er blevet renoveret og eller “opdateret” efter nyere energi norm – men desværre er der også for mange huse der er overgået til blot at være sommerhuse. Og der er desværre for mange butikker der ikke er rentable og derfor bukker under, så vi på øen ikke længe har de samme brede indkøbs muligheder, på sigt ender det vel med at der KUN er dagligvare butikker og sommerbutikker…. TRIST. 3. Befolkningsgrundlagets nedgang, offentligt transport begrænsninger, brødnid, skeptisme mod nye tiltag, holde fast på “VORE 20 tønder land” = IKKE sælge ud af vores virkelige Ø værdier = naturen, på bekostning af bro/hurtigere færge/havvindmøller eller andre tiltag der nedbringer værdien af uberørt eller skønne områder/udsyn på Øen, er det først væk mister vi også turisterne og at nye folk flytter herover. 4. Jeg vil leve og ånde for Samsø, fortæller vidt og bredt om det bedste sted på jorden: Min datter spurgte mig engang hvad der i grunden fik mig til at blive på Samsø……Mit svar: Her har vi ALT, undtagen Bornholmske klipper, alle typer dansk landskab, masser af foreningsliv, spændende menneske, gode råvarer, frisk luft og UENDELIGT højt til himmelen og udsyn til en stjernehimmel der sjældent ses i belyste byområder. mvh Anne – Grethe Juhl. Wundsam.