Open Close

Samsø Energiakademi med i Energiforliget

Alt skulle gerne være en leg

Med indgåelse af energiforliget er en dansk langsigtet energipolitik nu en realitet og endda med et bredt forlig hvor bare Liberal Alliance står udenfor.

Samsø som Fossilfri-Ø er en del af forliget og det betyder at der til og med 2015 tildeles 9,5 millioner kroner til drift af et sekretariat som skal arbejde for at Samsø bliver fri for fossile energikilder inden 2030. Pengene tildeles som 2,0 millioner i 2012 og derefter 2,5 millioner de næste 3 år.

Det er en utrolig lettelse at vi nu er med i regeringens energiplaner og at Samsø efter mange år som vedvarende energi-ø anerkendes for det store arbejde der er lagt i at blive selvforsynende med vedvarende energi.

Det var en glad formand der i på Energiakademiets generalforsamling kunne ønske tillykke med resultatet.Vi har nu en fremtid med perspektiv og det glæder vi os til, siger Eva Ryberg fra VE-Net/Teknologisk institut som er formand for bestyrelsen. 

Samsø har gjort det før og med stor international bevågenhed. Med 4 års finansiering er der nu ro til at lægge langsigtede planer om et bæredygtigt samfund. Det er en stor udfordring men det har samsingerne prøvet før. Nu skal vi have set forliget igennem for at afdække de rammer og indsatsområder der kan hjælpe Samsø med at realisere de kommende års energiplaner.

De venligste hilsner

Søren Hermansen

3 comments

 1. Et stort og velfortjent tillykke.
  Jeg glæder mig til at arbejde med på at realisere den Fossilfri Ø.

  Søren Stensgaard, Samsø Kommune

 2. Gy Larsen, Teknologirådet siger:

  Tillykke med de gode penge og anerkendelsen af jeres arbejde på Samsø!!

  Gy Larsen, Teknologirådet

 3. Jimmy Flindt siger:

  I ønskes alle et stort tillykke med pengene på Energiakademiet, som forhåbentlig vil gavne og give jer arbejdsro til at fortsætte det langsigtede arbejde med at gøre Samsø fuldstændig fossilfri. I har virkelig fortjent at komme med i energiforliget som anerkendelse for jeres fantastiske arbejde!

  Jeg benytter lige lejligheden til at henvise til artiklen ”Gør transportområdet til en politisk yndling” af Lars Aagaard den 13.02.2012 på Vedvarende Energi’s hjemmeside http://www.ve.dk/dansk-og-international-politik-/item/732 .

  For så vidt angår muligheden for anvendelse af de vedvarende energikilder (sol & vind mv) med tanke på Samsøfærgen benyttes desuden lejligheden til at henvise til oplysningerne om montering af 2 små vindmøller i forstavnen på færgen Stena Jutlandica og de hermed opnåede besparelser på olieforbruget, som beskrevet i DR Nyhederne P4 den 22. juni 2011:

  http://www.dr.dk/P4/Nord/Nyheder/Frederikshavn/2011/06/22/145657.htm

  Endelig benyttes lejligheden til at henvise til den australske sol- og vinddrevne turistfærge Solar Sailor, der benytter både sol- og vind til fremdriften http://www.solarsailor.com.au/ .

Leave a comment

All fields marked (*) are required