Open Close

Samsøs 2.0 hvor befolkning rykker på den solide måde.

Nyhedsbrev 2.0

 På konferencen “Samsø 2.0”,

”Open Space” eller ”Det Åbne Rum” den 26. oktober mødtes omkring 100 Samsinger og venner af Samsø for at deltage i samtaler om,“hvordan vi sammen kan skabe fremtiden for Samsø?”

Energiakademiet, Inforse og Europa Nævnet havde sammen med andre interessenter inviteret til forsamlingshus “Open Space” eller “Åbent Rum” hvor der kunne mødes og afstemmes om man stadig var på bølgelængde med Samsøs udvikling og fremtid. Der var lagt op til at der kunne diskuteres og inviteres til at gå i dialog omkring hvilke emner der var vigtige i lyset af hvordan vi sammen kan skabe fremtiden for Samsø?” Formålet med dagen var at få frem nye ideer og muligheder så at Samsø kan blive ved med at udvikles og at vi sammen forsat kan skabe en solid fremtid.

Nogle af de temaerne der ivrigt blev diskuteret i løbet af eftermiddagen var energi, miljø, Fossifri Ø og bæredygtighed i bred forstand, infrastruktur (It og transport), Samsø som ”fri” kommune, en ny højskole, generelt hvordan Samsø kan vækste og udvikles på en solid måde.

 Velkomst og formål

Formålet med konferencen i dag er at tage hul på de næste 10-20 år.

Søren Hermansen bød velkommen til Samsø 2.0 mødet. Han gav udtryk for hvor glædeligt det var at så mange var mødt op i dag. Han fortalte at i 1999 blev afholdt en “Café Go Energi”, konference hvor 100 borgere havde diskuteret fremtidsscenarier for Samsø. På mødet dengang prøvede alle at forudse hvad der kunne ske de næste 10 år samt hvordan og hvem der kunne få det til at ske. Der blev udarbejdet en rapport/dokumentation fra dengang. Når vi i dag bladre i den kan man se at  alle de tiltag, der blev anbefalet er sket.

Hvem er vi lige nu og hvad kan vi ?

Malene Lundén fra Energiakademiet inviterede alle til sammen at undersøge hvem der var kommet til mødet. Gennem håndsoprækning blev forskelligheden i rummet synlig; ca. 7-8 var med til Café Go Energi i 1999, én deltager under 30 år!!!, ca. halvdelen af deltagerne var kvinder, der var 4 embedsmænd/kommunalt ansatte, ca. 7 kom fra landbruget, 6-7 kom fra sundhedsområdet, ca. 1/3 var bedsteforældre, ca. 10-12 kom fra forretningslivet, et stort flertal var tilflyttere og 5-6 deltagere gik syv generationer tilbage som Samsinger.

Check-in

Toke Møller var facilisator på konferencen i 1999 Cafe Go Energi. Samsø Energiakademi har solid og stor erfaring med at bruge ledelses værktøjet ”facilitering” det er en professionel praksis, der har til formål at hjælpe grupper med at nå fælles mål gennem processer, der aktiverer og involverer deltagerne optimalt.. Toke Møller inviterede  til en kort ”check-in” og introduktionsrunde, i mindre grupper, omkring spørgsmålet

hvem er du, hvor kommer du fra og hvorfor har du valgt at deltage.”

Læs flere detaljer i vores nyhedsbrev fra konferencen.

Nyhedsbrev Samsø 2.0 open space

Leave a comment

All fields marked (*) are required