Open Close

Kulturhovedstad 2017 workshop på Samsø

En flok kultur- og bæredygtighedsfolk mødtes på Energiakademiet den 22. og 23. oktober for at drøfte projekter, der kan tegne Kulturhovedstad 2017.

Som operatør for Aarhus 2017 havde Energiakademiet tilrettelagt et program for dagene, der både gav indsigt i bæredygtighedsområdet, EU funding muligheder og værktøjer til at sikre sin idé event-success. Se desuden omtalen af programmet på Kulturhovedstad 2017’s hjemmeside

Med udsyn og jordkontakt

Deltagerne startede med historien om det særlige Samsø kan og fik overblikket over de bæredygtige og vedvarende tiltag fra en af vindmøllerne. På billedet ses Stadsarkitekten Stephen Willacy fra Aarhus Kommune, som overvandt sin højdeskræk og helt i den samske ånd kom op og mødte lokalbefolkningen i øjenhøjde; i dette tilfælde landmand Mogens Mahler i toppen af hans vindmølle.

Med begge ben atter godt plantet ovenpå den samske muld blev der brainstormet og udviklet forslag til 2017 kulturtiltag.

Kultur med regional rækkevidde

De gode projekter og aktører hældte kompetencer og knowhow ned i støbeskeen og fik formet endnu flere gode projekter med rækkevidde ud mod regionens lokalområder. Blandt andet blev sommerhuset gentænkt. Projektholder Rebecca Molders fra Ringkjøbing- Skjern fik gentænkt sin idé, og målet er med nye tilbud og oplevelsesmuligheder at gøre kulturelle-, autentiske og engagerede oplevelser til en integreret del af sommerhusferien.

Hvis det står til deltagerne skal kulturturismen også gøres tilgængelig for virksomheder og sommerhusgæster ved at tilbyde oplevelsesruter og guidede ture til hidtil lokale og gemte steder – med fokus på kultur, men også bæredygtighed. Dette skal ske i tæt koordinering med Energisafari-projektet, som Energiakademiet også er involveret i.

Energiakademiet følger op

Workshoppen vil blive efterfulgt af opfølgende besøg på enkelte projekters hjemmebane rundt i hele regionen. Her vil Energiakademiet facilitere projekterne, rådgive om borgerinvolvering og bæredygtighed, samt benytte sit netværk til at styrke den europæiske dimension i forhold til Aarhus 2017. Kontakter vil blive knyttet mellem 2017 projekter og europæiske organisationer, institutioner og netværk.

Leave a comment

All fields marked (*) are required