Open Close

Hvad har forskning i energi med børn at gøre?

Det kan du få svar på, når Kulturring Østjylland projektet “Kunsten at Forske” har premiere på multikunstforestillingen af samme navn d. 17. januar 2015 kl. 16.00 i Spektrum Odder. Du kan opleve børnekunst, dans og sang i et skønt sammensurium, hvor forskellige forskningsfelter og kunstarter spiller op til hinanden i et dynamisk og poetisk univers af viden, musik, dans, sang, ord og visuelle kunstneriske udtryk.

Forestillingen er kulminationen på det 1,5 år lange projekt, der har taget sit udgangspunkt i seks lokale forsknings- og formidlingsinstitutioner i Kulturring Østjylland. Heriblandt Energiakademiet, hvor børnehaven Rumlepotten i September 2013 udformede deres kunstværker på baggrund af deres forståelse og kreative fortolkning af vedvarende energi.

Formålet med børnenes besøg på Energiakademiet var at inkludere børnene ind i et abstrakt univers som vind, sol og biomasse. Gennem aktiviteter fik de sanselige erfaringer og vi brugte poesien til at åbne døre for at skabe ny forståelse af begreberne. Vi oplevede værdien af den sociale og følelsesmæssig læring og hvordan den kommer før naturvidenskaben!

”Det har været en fantastisk rejse at se, hvordan de forskellige forskningsområder har leveret det kreative boost, som har inspireret mere end 300 børn og unge fra seks kommuner til at male kunstværker, skrive digte og historier og komponere musik. Projektet har været en stor succes, og det mærkes tydeligt, når man møder de børn og unge, der har været en del af projektet. De er enormt stolte over deres værker – og det forstår man jo godt!”, Sofie Lebæk Jespersen, som er projektkoordinator.

Billetbestilling til “Kunsten at forske” kan ske allerede nu via www.odderbilletten.dk samt i døren på forestillingsdagen.

Leave a comment

All fields marked (*) are required