Open Close

Energiakademiet er feltlaboratorie for mange studerende.

Energiakademiet vurdere nøje de mange henvendelser vi får fra studerende fra både indland og udland. Hvordan kan den studerende og energiakademiet opnår størst udbytte i forhold til hvad der skal leveres. De studerende får et skrivebord og vi stille en medarbejder delvist til rådighed i forhold til hvilke områder der skal studeres. SEA er meget bevidste på formål – tid og hvad den studerende skal kunne for at udbyttet bliver optimalt for alle parter.

Her kan i se hvad Niels arbejde med og hvilket studie han arbejder på samt hvilket universitet han kommer fra. Vi takker Niels for et spændende ophold og super relevante spørgsmål og konklusioner.

Navn: Niels Martin Frandsen

Land: Danmark

College/Universitet: Aalborg Universitet

Uddannelsesgrad: Kandidatstuderende

Periode: Oktober 2015

Email:

 

Hvilket større projekt eller forskningsmål havde du på Energiakademiet?

Feltstudie/praktikophold til min specialisering i bæredygtighedsfilosofi, i Anvendt Filosofi. Opholdet på Samsø er en del af en undersøgelse i den etiske baggrund, samt hvilket natursyn der ligger bag udviklingen i energisektoren i Danmark. Samsø ses her som et positivt eksempel.

 

Hvad var det vigtigste, du lærte, da du arbejdede på Energiakademiet?

Borgerinddragelse og hvordan der i lokalsamfundet skabes samspil mellem den sociale-, økonomiske og miljømæssige bæredygtighed. Derudover var det en enorm ressource at have kompetente og behagelige kolleger på stedet, der var meget hjælpsomme med at stile kontakter og informationer til rådighed. Energiakademiets store online energiinstitut har ligeledes været til en stor hjælp. Se her

 

Når du ser tilbage, hvordan har oplevelse så påvirket din tilværelse i dag?

Jeg har fået indsigt i, en specifik og pragmatisk metode, til at iværksætte grøn omstilling i et lokalsamfund og måske på sigt, større skala. En metode hvor der forsøges at tages højde for de mange forskelligartede interessenters interesse, samt en måde at klargøre de variabler der spiller ind, som forudsætning for en sådan udvikling.

 

Har du et godt råd til kommende praktikanter på Energiakademiet?

Nyd opholdet og vær åben. Lokalbefolkningen og kollegerne er meget venlige og ikke bange for at dele ud af deres erfaringer, gode såvel som dårlige.

Leave a comment

All fields marked (*) are required