Open Close

Ø instituttet Maine USA Portland skriver om SEK frugtbare samarbejde.

Skærmbillede 2016-01-07 kl. 11.07.54

Skærmbillede 2016-01-07 kl. 10.17.33

Ø Instituttet arbejder med unikke og specielle samfund,  som geografisk ligger uden for Maine.De siger følgende; mange forskellige projekter har lært os, at der ikke er nogen “magisk kugle”, der løser enhver udfordring. Komplekse problemstillinger kræver støtte, og øens Institut har udviklet en række innovative og kreative strategier til at understøtte Øerne året rundt.

Ø samfund er afgørende fællesskaber og kan ses som mange små mikrokosmos, som er særlige steder, der står overfor unikke udfordringer hverdag og som igen kalder på markante prioriteringer. Ø instituttet har 30 års erfaringer med at samarbejde med øerne og de kystnære samfund. Ø instituttet har i tæt samarbejde udviklet og været rådgivere i forhold til komplekse prioriteter, samt hvordan øernes behov synliggøres i fælleskab. På den måde er vores organisation mindset at fordre en økologisk tilgang som støtter alle øerne og kystsamfund i bugten Maine: Vi erkender, og erfarer helt tæt på at alt i regionen-mennesker og miljø-er forbundet.

Læs om instituttets arbejde

Skærmbillede 2016-01-07 kl. 11.13.31

Der er dele af artiklen der er citeret forkert. Vi har rettet henvendelse til Ø instituttet og gjort opmærksom på dette. Der står B.la at Havmøllerne på Samsø er støttet af olie og gas industrien.

I det seneste årti, er den danske ø Samsø et fyrtårn af bæredygtighed for Europa og resten af verden. Bemærkelsesværdigt, med en blanding af fællesskab og privatejede vindmølleparker (på land og offshore), halmfyrede varmeværker, elektriske køretøjer, og solpaneler, Samsø producerer nu mere energi fra vedvarende energikilder, end det forbruger, hvilket gør Samsø til en af ​​de første kulstof -negative samfund i verden.

Læs artiklen

I september 2014 rejste fem Maine øboerne til Samsø for at lære, hvordan Samsø som samfund er blev verdenskendt som et praktisk eksempel på hvordan der udvikles intelligent via alternativ energi.

Øboerne var Marian Chioffi af Monhegan, Nate Johnson fra Long Island i Casco Bay, Tom McAloon af Swan ‘s Island, Sam Saltonstall af Peaks Island, og Patrick Trainor af Vinalhaven.De fik selskab af 18 studerende og fakultetet fra Bar Harbor College af Atlanten og to repræsentanter fra øen Instituts Energy Program (mig selv inkluderet). Alle er deltagere i Collaborative for Island Energy Research and Action, eller CIERA, et nyt partnerskab mellem universitetet og Ø Institutet, der støttes af fonden til Maine øer. I løbet af vores to-ugers ophold,  udforskede vi sammen Samsø. Vi mødte pionerene, der er førende på energi revolution og gør at Samsø er Danmarks “vedvarende energi Ø.”

Maine delegation var der for at lytte og lære af Hermansen og hans kolleger. Vores gruppe kom fra mange dele af Maine og fra forskellige Ø grupper. Det var helt særligt at vi havde mulighed for at bo og opholde sig på øen i 2 uger. Det gjorde et muligt at udforske langt flere detaljer omkring Samsø og den problemstilling som de har arbejdet med igennem 17 år. Formålet er at lære af Samsøs erfaringer så vi ville kunne skalere erfaringerne hjemme hos os selv i USA.

Men Maine øboerne var på udkig efter mere end det. De ønskede at vide, hvordan det var sket, og hvad de kunne bringe hjem til at anvende på deres egne øer.

De ledte efter solide, praktiske indsigter.

1 comment

  1. Frank Menger Frank Menger siger:

    RT @EnergiAkademiet: Nyt på (translation available): Ø instituttet Maine USA Portland skriver om vores … – https://t.co/YXViQZ0z4R http…

Leave a comment

All fields marked (*) are required