Open Close

Samsø 2.0

Konferencen “Åbent rum”
Hvordan kan vi alle tage lederskab for version 2.0.? Der blev stillet fire spørgsmål til en udvalgt del af Samsø befolkningen.

Dokumentation fra Open Space:

Shared Space
Cirkel samtaler og beslutninger med organisationer – foreninger – sammenslutninger fra fastland og med Samsinger.
https://vimeo.com/92816992
Nyhedsbrev fra Shared Space:

From Best to Next

I dagene fra 18. til 20. september 2013 afholdt Energiakademiet konferencen “From Best to Next Practice Symposium”. Læs dokumentationen fra mødet her eller se videoen herunder.

Dokumentation fra “From Best to Next Practice Symposium”:

Lad os mødes i “forsamlingshuset”
Samsø er et lille samfund, hvor vi kender hinanden og nogenlunde ved, hvordan vi passer ind. På godt og ondt er der tale om et kammeratskab, hvor vi er afhængige af hinanden.

Energiakademiet vil gerne have, at Samsø fortsat er et forsamlingshus, hvor vi mødes og får tingene til at virke og tjekker, om vi stadig er på bølgelængde.

I Energiakademiet vil vi gerne mødes med dig og snakke om, hvordan vi har det, og hvad vi gerne vil med Samsø. Vi skal have fredagsøl og suppe sammen, og der vil være levende musik bagefter. Det skal nemlig være sjovt at mødes.

Når vi mødes og skaber GO’ GO’ energi
Konferencen Samsø 2.0 tager udgangspunkt i Energiakademiets udviklingsstrategi, der handler om grønne uddannelser, satellitøer og byer, fossilfri ø og partnerskaber.

Den er samtidig en mulighed for at tjekke, hvordan energiprojekterne spiller sammen med alle de andre aktiviteter, der foregår på hele Samsø. Landbruget er energileverandører. Hvad siger de? Turisterhvervet, serviceerhvervet og kulturlivet er alle væsentlige aktører i hverdagen på Samsø. Hvordan mener de? Håndværkerne skal lave ombygningerne og servicere biler og anlæg. Vil og kan de det?

Samtidig er Samsø en del af verden, og EU spiller også en rolle for øens fremtid. Det samme gør Regeringens klimaindsats. Hvordan sikrer vi, at der i 2030 er sammenhæng mellem vision og praktik på Samsø? Vil vi selv eje og drive den udvikling?