De mennesker, der i dag brænder for at rykke Danmark i en ny retning, melder sig ikke længere ind i et parti. De laver nye firmamodeller, levedygtige fødevarefællesskaber og weborganiserede klimaprotester. De bekæmper lønmodtagermentalitet, taler for gamle dyder som ordentlighed, dygtighed og ansvarlighed og sætter nye standarder for kritisk offentlig debat: fra personlige blogs til interviews i Deadline.
Nye tendenser, holdninger og brudflader opstår ofte andre steder end hos de folketingspolitikere, der kæmper med nationalbudgettet og i øvrigt administrerer konkurrencestaten Danmark. Vi ønsker at forstå, hvem der gør nye holdninger toneangivende, og hvor initiativer får liv. Kun herigennem kan vi forstå magten i vores land og den virkelighed, vi deler sammen.
Ideer og kritik formuleres i det civilsamfund, vi alle er en del af, men selv vælger, hvordan vi vil indgå i. Der er gamle etablerede aktører som Dansk Industri, Danmarks radio og Det Kongelige Teater. Spørgsmålet er, om disse rykker Danmark? Vi vurderer, at nye stemmer og bevægelser lykkes med at sætte en ny retning. De rykker Danmark!
Vi vil gøre dig klogere på, hvordan man flytter det politiske landskab og rykker holdninger i befolkningen. Foredrag og workshops – Skribenten, Embedsmanden, Ildsjælen, Debattøren, Teoretikeren og Verdensborgeren – giver dig chancen for selv at blive klogere på, hvordan du rykker Danmark.
Læs flere detaljer om processen:
Medvirker på ugekurset på Testrup Jylland
Jonas Gabrielsen #/ lektor i retorik og kommunikation, Roskilde Universitet
Anders Haahr Rasmussen #/ journalist ved Dagbladet Information, blogger og forfatter
Ida Ebbensgaard #/ journalist Danmarks Radio, medlem af Cavling priskomiteen
Søren S. Kjær #/ kommunaldirektør i Sorø
Signe Yde-Andersen #/ Dansk Røde Kors
Rub og Stub #/ not-for-profit spisehus
Fødevarebanken #/ fra madspild til måltid − fødevarebanken arbejder for at reducere industriens store madspild
Center for Vild Analyse #/ kollektivt subjekt, der tænker og taler i den offentlige debat
Right to Movement #/ ved Signe Fischer Smidt og Lærke Hein
Leave a comment