Open Close

TentouSamsø Energiakademi mener at den globale klimaudfordring bedst håndteres på lokalt plan gennem brug af demokratiske principper som borgerinddragelse og fælles ejerskab.

Ved at anerkende de globale udfordringer kan fællesskaber på den måde tænke og handle lokalt og samtidigt arbejde med den bæredygtige energiomstilling.

Sådan en løsning er gennem de sidste 20 år blevet afprøvet med stor succes på Samsø. Den været med til at skabe en mere bæredygtig økonomi og et brand med stor international værdi, hvilket idag gør øen til en global frontløber.

Med støtte fra KR Fundation kunne Samsø Energiakademi i oktober 2016 slå sig sammen med ligesindede fra Japan, Australien, Maine og Hawaii med det formål at vise den internationale dimension i community power.

Tentou-partnerskabet ønsker at inspirere fællesskaber på hele kloden, der deler de samme principper, til at gøre en forskel og formulere et nyt narrativ for et påkrævet, globalt paradigmeskifte, der kan tackle klimaforandringerne.

Ved hjælp af ambitiøse, offentlige events, internationale rundture og workshops deler Tentou information, udveksler erfaringer og tilbyder kapacitetsopbygning i styrkelsen og skabelsen af nye, lokale community power hubs.

Sådanne hubs skal opmuntre stake holders, borgere, virksomheder, offentlige institutioner, energiselskaber og skoler til at samarbejde og blive driftkræfter i en fællesskabsbaseret udvikling af bæredygtig energi.

Endelig er Tentou’s vision at blive udbredt og kopieret til alverdens fællesskaber og skabe så meget indflydelse at community power bliver morgendagens drivkraft indenfor den globale energiomstilling.

En af partnerne i Tentou projektet har sin økonomi på plads i forhold til næste skridt

Hepburn windcommunity power

Få mere information her: